Wasvoorschriften

Wasvoorschriften

Hoe kun je sportkleding het beste wassen?

Probeer je roeikleding zo snel mogelijk na gebruik te wassen zodat transpiratiegeuren er niet in kunnen trekken. Je kunt het beste de roeikleding apart wassen.

Wil je liever met de hand wassen, let er dan vooral op dat het water niet warmer is dan 30 graden, dit is lauwwarm, en laat de roeikleding er niet langer dan een half uur in staan.

Gebruik bij voorkeur een vloeibaar wasmiddel. Waspoeder lost niet goed op in lagere temperaturen omdat je roeikleding op 30 graden wast en blijft dan in de vezels zitten waardoor de luchtjes er niet uitkunnen. Was de roeikleding binnenste buiten.

Gebruik geen wasverzachter, dit beschadigt de technische weefsels en hierdoor verminder je de ademendheid van je sportkleding.

Sportkleding hoef je niet in de droger te stoppen, door de samenstelling van het materiaal droogt deze stof erg snel. In de droger beschadig je de elastische vezels. Het droogt zeer snel op een hangertje of aan de waslijn.

Wasvoorschriften

Voordat je je kledingstuk voor het eerst gaat dragen, is het goed om het een keer zonder ander wasgoed te wassen op 30°C.

Wassen
Onze kleding wordt uit verschillende materialen vervaardigd. Veel van deze stoffen zijn ademend en waterafstotend. Het is belangrijk dat je de kleding regelmatig wast om die eigenschappen te behouden. Volg de wasvoorschriften op het label en wijk niet af van de voorgeschreven dosering. Bij gebruik van te veel of een verkeerd wasmiddel kunnen er zeepresten op het kledingstuk achterblijven die de waterdichtheid en het ademend vermogen verminderen. Wij raden je aan de kleding te wassen met andere (bonte) fijnwas in een wasprogramma op 30ºC.

Drogen
Droog het kledingstuk niet in de droogtrommel of te dicht bij een warmtebron, want dan kan het krimpen. Het beste is het om de kleding hangend, of nog beter: liggend, te drogen. De maat en de kleuren blijven dan behouden. Berg de kleding bij voorkeur niet nat of vochtig op.

Pas op voor beschadiging
Probeer het contact met ruwe oppervlakken te vermijden. De kleding kan hierdoor beschadigen en wellicht sneller slijten.