RP3 Indoor Roeier


RP3 Indoor Roeier


Roeien op het water is genieten en zorgt voor een voldaan gevoel wanneer de boot soepel door het water glijdt. Op de RP3, wordt indoor roeien ook genieten. De RP3 is ,vergelijkbaar met de boot, gevoelig voor een goede coördinatie. Een goede techniek wordt beloond en slechte wordt benadrukt en gevoeld in een vroeg stadium zodat u zich kunt aanpassen.  Doordat de RP3 je meteen voorziet van feedback, wordt je meteen aangestuurd.

Waarom de RP3?

1.     De dynamische roeimachine simuleert het roeien in de boot beter dan een traditionele roeimachine, waardoor het lichaam van de atleet minder beweegt. Tijdens de haal komt de machine naar de atleet toe, net zoals de boot dit doet op het water.

2.     De RP3 verminderd kans op blessures door de druk op de knieën, rug en ribben te verminderen.

3.     De RP3 geeft de atleet de mogelijkheid om te trainen op hoog tempo en toch gebruik te maken van zijn of haar volledige lengte. Wederom, het lichaam van de atleet beweegt minder, waardoor er minder tijd wordt verspeelt met heen en weer bewegen. De RP3 roeimachine biedt de mogelijkheid voor een ploeg welke traint voor een 2000m race met 37 halen per minuut op het water, om dit op volle lengte te kunnen doen op het land. Op de traditionele roeimachine is dit niet mogelijk.

Nieuwe RP3 App
Beschikbaar in de Google Play Store
De RP3 ErgData is de nieuwe app ontwikkeld voor de RP3 roeimachine, de app is beschikbaar in de Google Play Store voor nieuwe Android toestellen. Een geavanceerde trainingstool geschikt voor elke roeier om een real-time power curve, maximale kracht per haal, halen p/minuut, snelheid, afstand en meer te zien.

Download de app hier