Materialen

Materialen

De juiste materialen voor meer comfort

De juiste roeikleding draagt bij aan jouw trainingsgemak. Het materiaal dat door Di-Bi wordt gebruikt voor de kleding is van hoogwaardige kwaliteit. De verschillende materialen hebben met elkaar gemeen dat ze ademend en snel drogend zijn, waardoor de kleding zeer comfortabel zit. Hieronder vind je de specificaties per materiaal.
 

Branchia - Een revolutionair nieuw ademende stof

 

Branchia is de wetenschappelijke naam voor kieuwen. De vezels hebben dan ook het kenmerk dat deze lijken op kieuwen. Deze ‘kieuwen’ komen door de beweging van het lichaam open te staan, waardoor het vocht zeer goed wordt afgevoerd.

 

Coolmax - Licht en duurzaam

 

Coolmax shirts zijn elastisch en daardoor nauwsluitend. Het materiaal bestaat uit vijfkantige vezels waardoor er meer oppervlakte is om regen en transpiratie te laten verdampen. Het voelt hierdoor droger en comfortabeler aan. Coolmax materiaal is licht en duurzaam. Ook na veelvuldig wassen behoudt het zijn vorm, kleur en ademende kwaliteit.

Deze snel drogende high - tech stof COOLMAX ® ,  houdt zweet weg van de huid en laat het lichaam droog en  comfortabel aanvoelen om je zo goed mogelijk te voelen tijdens het roeien. Dit materiaal is ontwikkeld door wetenschappers van DuPont ® ( INVISTA ® ) in 1986, die als eerste stof ontwierpen met een vochtregulatie systeem. COOLMAX ® is geen materiaal/stof die chemisch wordt  behandeld om zijn vocht management systeem te creëren.  Daar in tegen is het in de stof verweven, een  vier kanaals polyester vezels verweven  in cross secties zodat  er lucht stroomt door de stof. Dit betekent dat de prestaties is ingebouwd in de stof en niet zal vervagen met de tijd . Het comfort van COOLMAX ® wordt versterkt door het gebruik van LYCRA ® elastane . Naast het handhaven van de kerntemperatuur van het lichaam is COOLMAX ® sneldrogend en bestand tegen vervagen , krimpen en kreuken . COOLMAX ® zorgt ervoor dat het lichaam van de roeier  koel en comfortabel blijft aanvoelen tijdens trainingen en wedstrijden , waardoor dit materiaal uitermate geschikt is om goed te presteren onder alle weersomstandigheden .

COOLMAX ® is :

• Volledig ademend • Sneldrogend • Comfortabel en elastisch • Duurzaam • Lichtgewicht • Temperatuurregulerend  

 

 

Dual Fit Strong - Elastisch en comfortabel

DUALFIT STRONG is materiaal van een nieuwe generatie geproduceerd door M.I.T.I., een van de grootste Italiaanse producenten van kledings-materiaal.

De bijzondere weving vermindert de contactpunten tussen de kleding en de huid. Dit genereert een micro-circulatie van de lucht, waardoor de onaangename gevoel van kleverige stof op vochtige huid voorkomen wordt; dat weer resulteerd in comfort. Deze technische stof  trekt het zweet weg van de huid waardoor de huid droog blijft aanvoelen. Het grote comfort helpt om tot betere prestaties te komen en geeft een verminderd gevoel van vermoeidheid.

DUAL FIT STRONG is:

• duurzaam • elastisch • Comfortabel, zelfs als het nat is.

 

 

Polyamide - Licht en sterk

Dit materiaal is licht van gewicht en makkelijk te vouwen. Het is sterk, kreukt niet, behoudt zijn vorm en droogt heel snel. Het is elastisch en waterafstotend.


Respira - Licht en ademend

De vezels van Respira zijn ontwikkeld om het vocht van het lichaam af te voeren en te laten verdampen. Mede door het ademende karakter en dat het materiaal licht en elastisch is, zit de kleding zeer comfortabel. Daarnaast is de stof waterafstotend en winddicht.

 

Supplex - Duurzaam en zacht

Supplex materiaal is sterk, duurzaam en voelt zacht aan. Het elastische materiaal zit nauwsluitend en behoudt, ook na veelvuldig trainen en wassen, zijn vorm en kleur. Supplex materiaal heeft dezelfde eigenschappen als Coolmax, maar is iets dikker en warmer. 

Supplex materiaal is speciaal ontwikkeld om in te sporten. Supplex transporteert transpiratievocht naar buiten zodat het lichaam tijdens een stevige training droog en warm blijft. 

Voordelen van Supplex:
  • voelt zacht aan
  • ademend materiaal, minder last van transpiratie
  • optimale bewegingsvrijheid en uitstekende pasvorm door gebruik van lycra vezel
  • droogt snel
  • blijvend goede pasvorm
  • Supplex materialen gaan jarenlang mee
  • (wassen zoals op het wasetiket staat aangegeven)

 

 

Thermolite - Licht en isolerend

Thermolite is bedoeld om het lichaam warm te houden tijdens koude trainingen. De vezels van Thermolite zijn ontwikkeld om lucht vast te houden, waardoor het isoleert, zelfs wanneer het materiaal nat is. Ondanks de isolerende eigenschap is Thermolite een verassend licht materiaal en weegt het hetzelfde als de al eerder genoemde materialen. 

De Thermolite broeken zijn het warmst. Ze hebben een zachte warme voering. En zijn voor de winter bedoeld.

Thermo Robaix THERMOLITE ® stof is speciaal ontwikkeld door wetenschappers  van INVISTA ®, speciaal voor het koude weer.


THERMOLITE ® bestaat uit hole vezels die meer lucht vast houden en zorgen voor een superieure warmte en isolatie, zelfs als de vezels nat zijn. THERMOLITE ® is bijzonder duurzaam en kan intensieve training en herhaald wassen weerstaan. THERMOLITE ® is warmer dan andere weefsels bij gelijk gewicht en heeft een superieure waterdamp transporterende eigenschap.

THERMOLITE ® is:

• Zachter en warmer dan andere winterse stoffen
• Ligthweight
• Machine wasbaar
• non-allergeen
• duurzaam

 

 

Windtex - Winddicht en waterafstotend

Windtex is een lichtgewicht, warmte regulerend materiaal. Het materiaal is volledig winddicht en waterafstotend, mede dankzij de afwerking van de naden met Thermotape. Windtex materiaal is duurzaam en sterk, ook na herhaaldelijk wassen behoudt het zijn eigenschappen.