Nederlands English

Fluisterend goud Auteur: Diederik Boorder

€ 19,95

€ 18,30 exclusief BTW
Voorraad
Voorraad


Diederik de Boorder (1969), Nederlandse roeicoach, heeft een stevige reputatie als avonturier. Om de paar jaar zoekt hij in de uithoeken van de wereld naar inspiratie en nieuwe topsportervaringen. Zo was hij meer dan eens bondscoach van Indonesië, werkte hij in Guatemala en in barre omstandigheden in een afgelegen trainingskamp in China. Onder zijn leiding haalden roeiteams medailles en finaleplaatsen op Wereld- en Europese Kampioenschappen, Asian Games, China Games, Pan-Am Games en de Olympische Spelen.
Een Nederlandse roeicoach in China, een wijze oude man en een roeister die haar eigen antwoord vond op de bijna onmenselijke eisen van de Chinese topsport.
Kan een Westerse bondscoach iets tot stand brengen in de Oosterse topsportcultuur? "Hij die goud brengt' doopten ze hem maar het liep anders. Negen maanden worstelen "Diederikah' en zijn vrouw "Akije' met de in hun ogen onmenselijke trainingsmethode van de Chinezen. Vlak voor zij het land van de zon verlaten, krijgen zij een waardevolle gift mee van de man die als een vader voor hen was.
Jaren later klopt een Chinees meisje aan de deur van hun huis in Nederland. Ze komt iets ophalen. Een even ontroerende als onverwachte ontknoping.